Kültürümüzde boş bir kabın iade edilmemesi bir kültürdür. Birisi size plastik veya çelik bir kapta yiyecek verirse, o zaman bir miktar yiyecekle dolu kabını iade etmesi gerekir. Kadınlar boş kutuyu iade etmenin şanssız ve kötü bir davranış olduğunu söylüyorlar.

Ancak kadınlar esprili ve tupperware kutuları konusunda çok bilinçliler. Ben pansiyonda yaşarken, annem bana yiyecekleri bir pasta kutusu ya da tatlı kutusu içinde verirdi, çünkü bir ev sahibine, kutularını geri almanın garantisi yoktur. Ve ya, bana "muthiyas" gibi kuru yiyecekler vermek için sık sık fermuarlı poşetler kullanıyordu.

 

 

Bana genellikle bakkal veya sebze satıcılarının verdiği genel polietilen taşıma çantalarında yiyecek verirse surat yapardım. Bu yüzden, hazırladığı yiyecekleri bana tedarik etmeye devam edebilmesi için fermuarlı poşetleri toplu olarak satın almak için kaynağı bulması gerekiyordu.

“Şimdi her gün paketleri satın almak için nereye gideceğim. Size atıştırmalıkları sıradan polietilen torbalarda verirsem ne fark eder? "

Ve sık sık şöyle derdim: “Annem, gönderdiğiniz diğer şeyler gibi kokmaya başlar ve bazen ıslaklaşır. Ve bunu arkadaşlarıma teklif ettiğimde iyi görünmeyecek. "

Onun arayışına bir çözüm buldum. Memleketimin yakınında fermuarlı poşet tedarikçileri için arama yapıyordum . Ve eposet.com ile karşılaştım. Burada, farklı boyutlarda, desenlerde ve şeffaf ve baskılı çeşitli bu tür keseler mevcuttur. Ve toplu olarak sunuyorlar. Bir kez satın almak gibi ve atıştırmalıkları ne paketleyeceğiniz konusunda kalan günleri merak etmenize gerek yok.

 

Daha sonra yaptığım şey, dört boy fermuarlı poşet sipariş ettim . eposet.com her pakette 100 parça teklif etti, bu yüzden annemde bunlardan bol miktarda vardı. Ve öğeleri yapıştırmak için yapışkan bantlar gibi diğer ambalaj malzemelerini kullanmasına gerek yoktur .

Annem, fermuarlı poşetleri bulmak için yaşları boyunca yaşadığı sorunun çözülmesinden mutludur . Hatta artık yiyecekleri bu paketlerdeki akraba ve komşulara vereceğini, böylece kutuların değişme şansı ve dolu bir şeyle kutuyu iade etme ikileminin artık çözüldüğünü ilan etti.

Bazen kültürler veya gelenekler bizi bazen rahatsız eden şeyleri takip etmeye zorlar. Hayatı kolaylaştırmak için değişim gereklidir. Yaşlı neslimizde başka hiçbir yol olmadığı için, insanların hazırladıkları lezzetleri değiş tokuş etmek için paslanmaz çelik kutuları kullanmaları bir noktaya kadar sorun değil. Ancak günümüzde daha iyi paketleme çözümü mevcut olduğundan, yiyecek sunmak için çelik veya plastik kutular kullanmamayı benimsemenin hiçbir zararı yoktur.

Eposet, diğer ambalaj ürünlerinin yanı sıra doypack poşetleri , şeffaf bantlı hijyenik poşetler, hediye poşeyleri, oturan poşetler, karton çantalar ve bantlı poşet çeşitlerine sahiptir .